- 1 gul lök
- 1 knippe salladslök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 1/2 cm färsk, finhackad ingefära
- 1-2 färska pepparfrukter
- 4 msk rapsolja
- 1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 1/2 tsk röd currypasta
- 1 burk krossade tomater
- 1 1/2 dl vatten
- 1 1/2 dl grädde
- 1 knippe färsk koriander
- 500 g skalade räkor
- Salt & Vitpeppar
Skiva löken. Finhacka vitlöken, ingefäran och pepparfrukterna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på låg värme i några minuter. Tillsätt sedan kryddorna och currypastan och rör i någon minut.
Blanda i tomater och vatten och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt det koka i 10 minuter. Tillsätt grädden och färsk hackad koriander efter smak, och låt det sjuda i ca: 5 minuter till.
Lägg i räkorna och smaka av med salt och peppar, krydda mer om du så önskar.
Jag åt en grönsallad till medan resten av familjen valde ris. Ofantligt gott var det i alla fall!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar