Min blogglista

25 maj 2013

Fransk kycklinggryta

Lördagskvällens mat, en av familjens favoriter från Saras Matkasse.
Men i kväll lagar mamma och då blir det en lättvariant, mohahaha!!!

6 portioner

6 kycklingfiléer
Champinjoner
2 klyftor vitlök
3 dl matlagningsgrädde 15%
2msk/2st hönsfond/buljong
3 msk dijonsenap
3 dl vatten
3 tsk timjan
3 msk maizena
1 msk margarin
Ev hackad persilja.

Skär kyckling och svamp i bitar och fräs dom i margarinet tillsammans med pressad vitlök.
Tillsätt grädde, fond/buljong, senap och vatten. Låt koka i ca 10 minuter.
Smaka av med timjan, salt och vitpeppar.
Red av med maizena och strö ev över persilja innan servering.

Detta blir ca 7pp/portion för enbart grytan.
Jag är dock osäker på om allt margarin behövs??



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar