Min blogglista

25 maj 2013

Vänersborgs kommun.

 

Här är Vänersborgs kommun, min stads vision!!

Vänersborg är den framgångsrika kommunen vid Vänerns sydspets. En kommun känd för nytänkande, effektivitet och god service, en kommun där medborgarna känner sig trygga, delaktiga och har inflytande. Närheten till vattnet utnyttjas som en viktig resurs för boende, näringsliv och turism.
En god företagsmiljö, snabba kommunikationer, ett rikt utbildningsutbud och en livaktig kultur- och fritidsverksamhet gör kommunen attraktiv för såväl företagsamhet som boende.
All kommunal verksamhet omfattas av tanken på ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle. Miljömål antagna och genomförda.

På samma sida listas även fem perspektiv som ska prägla utvecklingsarbetet i Vänersborgs kommun.
Punkt ett, överst på listan hittar vi Barn och ungdomsperspektivet.

Som vanligt rimmar allt jävla orbajseri väldigt dåligt med vår verklighet.
I dag var jag tvungen att säga upp mina barns placeringar i  den Pedagogiska omsorgen.
För efter att ha vikt sitt liv åt att ta hand om andras ungar i sitt hem, avlönad av denna fina kommun som är känd för sin goda service så är inte vår "dagmammas" tjänster inte önskvärda längre.

Och som ett steg i denna goda sevice tvingas vi nu söka nya placeringar till våra barn om vi är intresserade av någon barnomsorg.
Så nu trycker vi in alla barn i stora grupper i samma lokaler som de vistas i dagligen under ungefär 6 timmar i 8-9 månader varje år under sin skolvistelse.
Detta måste ju vara ett av dessa beslut som tagits av trygga, delaktiga medborgare med inflytande.
Medborgare/föräldrar som ser barnperpektivet i att deras små teligar som inte klarar stora grupper  flyttas från en lung trygg miljö till raka motsatsen.

Men fortsätter vi att njuta vi den välpresenterade visionen ser vi ju att faktiskt att all kommunal verksamhet omfattas av tanken ett ekonomiskt hållbart samhälle.
Så att låta en trygg fast punkt i våra barns liv fortsätta sin anställning i 18 månader, fram till naturlig avgång är ju självklart inte att  inte tänka på.
Dessa gigantiska summor kan säkert pumpas in i läpliga hål i Kultur och fritid som ligger under Barn och ungdomsförvaltningen.

Men jävlar i min lilla låda vad det är fantastiskt med närheten till vattnet!!
Avtackar mig dock den frusna varianten.....

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar