Min blogglista

25 april 2011

"Amos fiskgratäng"

800 g fiskfilé av torsk, kolja eller sej
5 morötter
1 stor purjolök
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
3 dl creme Fraiche
3 msk hackad persilja
3 msk hackad dill
3 msk hackad gräslök
1 tsk dragon
3 dl riven ost

Gör så här:
1. Skär fisken i skivor
2. Skala och skär morötterna i strimlor
3. Ansa och strimla porjolöken
4. Fräs morötter och purjolök på svag värme tills de mjuknat, ca 10 minuter
5. Lägg grönsaksfräset i botten på en smord ugnsform
6. Lägg fisken över och salta och peppra
7. Ställ in formen i ugnen (tills fisken är tillagad) ca 15 minuter i 225 grader.
8. Rör ihop creme fraiche, det krydd gröna och örtkryddor till en sås
9. Tag ut fisken, bred över örtsåsen. Strö över riven ost
10. Gratinera. ca 15 minuter i 225 grader.

Serveras med sallad, mina barn äter ris till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar